Rondreis Zuid-Afrika

Wat een dag!

We mochten weer lekker vroeg het mandje uit 6.00 uur pfff geen tijden. Maar Wil was alweer lekker fanatiek bezig vanmorgen met de laatste dingen in te pakken en Marleen achter haar broek aan te zitten, want dat schoot natuurlijk weer eens niet op. Maar Wil mag niet klagen 5 minuten later dan de aangegeven planning zaten die meissies toch ook aan het ontbijt hoor.

En om 7.30 gingen we weer met z'n alle het bussie in om de walvissen te gaan spotten!
We kwamen aan bij een kleine haven kregen allemaal van die oranje vessies aan, gewicht tot 23 kilo, nu heeft Willy een pracht figuur, maar of ze nou 23 kilo is? Je weet het niet he! Daarna gingen we door het strand op waar ons bootje al gereed stond, deze stond op een soort standaard en werd bij de juiste golf afgeschoten. En ja hoor daar gingen we, wat een geweld zeg met die boot! Hij klapte telkens ook lekker hard op de golven ook al heb je scheepsbenen als je hier niet zee ziek op wordt weet ik het ook niet meer. Maar goed laten we het gezeur achterwegen laten. We voeren verder uit op zee tot we al snel de eerste dolfijnen zagen, het waren tuimelaren. Dit was natuurlijk al super gaaf om te zien, tot we daar stil gingen liggen om ze te foto graferen kwamen we er achter dat het er honderde waren ook hij had nog nooit zoveel dolfijnen bijelkaar gezien. Wij natuurlijk met z'n alle al helemaal blij met onze grote hot spot, maar gingen natuurlijk eigenlijk wel een beetje voor de walvissen. Dus wij voeren weer verder om ze te zoeken en na vrij snel was het al raak! Maar deze lag op zo een manier in de golven dat het te gevaarlijk was en konden hier niet blijven kijken. De volgende plek weer raak zelfs een moeder met een kalf! Je ziet alleen maar kleine stukjes steeds maar toch. En Wil had natuurlijk weer een primeur, zij spotten aan de andere kant van de boot ook een walvis. Daarna zijn we door gevaren naar robben-eiland omdat daar allemaal robben leven, maar deze robben zijn eigenlijk zeeleeuwen. Keuren we ook goed, deze leefde ook echt met hele grote getalen door bijelkaar, er mooi om te zien. Hierna keerde we terug naar de kust, en schoten met de boot op het strand. Wil kreeg natuurlijk weer een golf hierbij over haar hoofd en haar haar zag er dan ook erg leuk uit de rest van de dag, not. Het varen met de boot zelf was opzich al een leuke ervaring.

Daarna zijn we doorgereden naar een natuurpark Tsi tsi kama, dit park is speciaal opgericht voor bescherming van het gelegen zeegebied daar. Ook hebben we daar de grootste boom van Zuid-Afrika gezien, erg bijzonder...
Toen hebben we nog daar in een speciaal opgericht dorpje gegeten bij de broer van onze reisleider, hij is de predikant daar. Het was erg lekker de Bobotie, beter dan de knor wereld gerechten. Daarnaast was ook een stal en daar hebben we ook nog even rond gekeken, de dieren zien er tot nu toe nog erg goed uit allemaal!
Nu zitten we in een hotel in Port Elizabeth, we komen steeds dichter bij het Afrikaanse volk zelf.

*Ik ben bang dat de foto's voorlopig weinig gaan worden maar blijven ons best doen!
Dikke kus!

Han en Emma

Zo jullie maken wel wat mee dames, harstikke veel geluk dat jullie een paar walvissen gespot hebben. Ach..... dat is een daggie bad hairday toch wel waard Wil. Houd ons op de hoogte van alle avonturen...xxxx

Ron & Loes

ene zijn jullie nog zeeziek geweest?
Suzanne en ik (loes) hebben geen zeebenen
te gek hoor lijkt me machtig om te zien ben jaloes zo als Emma altijd zegt tegen me
als ik mee met jullie mocht om tasje te dragen had ik voor voer voor de vissen gehad wie weet wat je dan alleemaal gezien had

Papa

hartstikke leuk dat jullie het zo naar jullie zin hebben daar. en allemaal mooie dingen zien, Al bundy werkt wel. nog heelveel mooie dingen toe gewenst en mooi weer. groetjes kusje papa Willem

Den & Bec

Hey meiden!

Wat een super gaaf avontuur op zee zeg! Wat lijkt me dat mooi om de dolfijnen en walvissen in het echt te zien, volgens mij zijn walvissen nog groter dan ik zelf denk...
Sorry dat ik ff afwezig was om je blogs te lezen, we waren ff druk dit weekend. Vertel ik allemaal wel als je weer terug bent. Wij hadden zo ons eigen avontuur!
Heb het weekend ook wedstrijd gereden met Rocco HB, ging super goed!
Nou, heel veel plezier weer de aankomende dagen en zal weer elke dag met veel plezier je avonturen lezen!
Dikke -xXx-

han en emma

Hallo dames, we hoeven ons toch niet ongerust te gaan voelen he....zit te wachten op de nieuwe verhalen van jullie.