Rondreis Zuid-Afrika

De eerste lange rit ricting het noorden

Ja hoor het zal je gebeuren om 6.00 's morgens krijg je, je wake-up call opje vakantie.
We bleven eerst nog even liggen, Willy ging er als eerst uit natuurlijk. Al was Marleen voor haar doen ooksnel op gang. Alle laatste spullen weer in de koffer en lekker vroeg aan een lekker stevig ontbijt. En om 7.15 gingen we al weer met het 'bussie' (ons Afrikaans wordt al steeds beter).

We hebben een erg lange rit gemaakt langs allemaal mooie dorpjes en bergpassen, we hadden weer erg mooi uitzicht. Soms nog even het vroege op staan bij gewerkt met een tukje tussen door. Tussen door nog een bak koffie gedronken en weer verder in totaal heeft de rit 5 uur geduurd.

Een klein lesje tussen door
Het is waarschijnlijk bij jullie allemaal bekent dat Zuid-Afrika een erg lage werkeloosheid kent. Dit heeft onder andere te maken dat ze geen geld hebben om een opleiding e volgen hebben. Er zijn namelijk wel mensen in de hogere functies nodig, maar deze zijn er te weinig van wege de opleidingen. Nu moeten alle kinderen sinds langere tijd verplicht naar school. Maar al het handarbeid is op het moment gewoon vervult, em heeft de rest van deze mensen geen werk. Een deel van de bevolking heeft er een stuk minder moeite mee, maar er staan ook iedere werkdag werkelozen langs de weg te wachten tot er iemand langs komt die werk voor ze heeft.

We gaan weer verder met de reis
Onze eerste echte stop was bij de Kango grotten, daar kregen we een rondleiding. Deze grotten hebben zich vanaf de vroege oertijd al gevolgd. Ook hadden we een erg leuke gids, je kan erg met haar lachen. We hebben echt super genoten van de vorm van deze grotten.
Daarna moesten we weer een stukje terug rijden en gingen we naar een struisvogelboerderij. Ook hier kregen we een rondleiding en konden we de dieren voeren, aaien en ja hoor rijden!
Marleen heeft dit gedaan, wou alleen eerst even zien hoe dit dan wel niet in z'n werk ging. Maar daar ging ze hoor! Wellis waar onder de begeleiding van twee ervaren ruiters maar ze had tallent. Dus sorry Wizz ze neemt nu een struisvogel mee. Vanaf daar zijn we naar ons hotel in Outshoorn gereden en was onze dag eigenlijk alweer voorbij, we zijnalleen buiten nog iets gaan eten, we moesten goed zoeken want hier is het verder echt helemaal uitgestoven.

*Nou in de hotel hebben we geen aansluiting om de foto's erop te zetten dus dit schiet ook niet op! We hopen dat het snel kan!!

Bedankt voor al jullie lieve en leuke berichtjes! En als het goed is tot morgen maar weer!
Kus Willy & Marleen

Han en Emma

Oh wat leuk lijkt me dat op een struisvogel rijden, .......als het echt waar is natuurlijk want de foto's zijn het echte bewijs. En wie kan nu zeggen ik heb struisvogel gereden he. Hartstikke leuk

Ron & Loes

tja dat lijkt me ook te gek Wil ben jij ook op struisvogel gaan zitten en ja we willen natuurlijk fot's zien
leuk dat jullie je zo vermaken
op naar het volgende verhaal

ab Blauw

Lieve Willy, 1 Patat half gebakken, je weet wel Majo over de patat, en een smerige hamburger, die mongaal van jou kan het niet. Niet te vreten.
Dus kom snel terug. Dikke Kus

Gisteren 3aug heeeeeerlijk gegeten met dedy en hans bij willem, ja als blauw geen fooi geeft krijgt hij geen goed eten ( grapje blauw). Wat 'n geweldige verhalen, heb nog niet alles gelezen heb sinds gister de site.
Nog heel veel plezier en ik blijf de verhalen volgen.

liefs Joke en Frans