Een rondje Stellenbosch
Gister hebben we Marleen haar verjaardag nog een beetje gevierd in de hotelkroeg, was erg gezellig. Moeders was ook erg blij, hier mag nog binnen worden gerookt.
We begonnen de rit om 08.30 vandaag, dit was zo'n beetje de laatste keer dat we konden uitslapen. En zoals jullie weten is Marleen het zonnetje in huis 's morgens dus dat wordt wat...
We begonnen de dag met een trip naar het herdenkings museum voor hugenoten, met een heel groot herdenkingsbeeld en binnen allemaal oude kleren, boeken en andere voorwerpen.
Toen gingen we wat drinken op een terrasje in de buurt, was erg goed te doen 'de meissies' (Afrikaans) zaten heerlijk in het zonnetje.
We vervolgden de rit richting Stellenbosch zelf, onderweg hebben we ons verbaasd hoeveel je als gids moet praten (we hebben ook stukjes gemist achter onze ogen). Tijdens deze reis zijn we er achter gekomen dat een deel van de Afrikanen erg lekker kan zoenen. Niet meteen schrikken 'de meissies' laten ze lekker met rust. Maar het was ons opgevallen dat een groot deel van de mannen de vier bovenste voortanden misten. En het leek ons sterk dat alleen die tanden bij al die mannen verrot waren. Wat het nou is, ze denken dat je lekkerder kunt zoenen als die voortanden eruit zijn.
Eenmaal aangekomen in Stellenbosch hebben we in het kort de belangrijkste geschiedenis van de stad gehoord, en de belangrijkste gebouwen gezien. Het is een erg aparte stad, er zitten meerdere universiteiten waar je vooral natuurlijk weer blanken ziet. En dit is ook erg te merken in de stad, het is in een erg westerse-stijl gebouwd. Ook de winkels zijn veel te luxe voor de lokals, en de prijzen van de lokale prullaria is hier dan ook veel hoger.
We zijn ook nog langs Oom samie de winkel geweest, in de winkel is de meeste troep bijelkaar gestopt te vinden, met oer oude kleding, naaimachinis, kruides, wijntjes en noem maar op. Heb je alleen dus allemaal helemaal niks aan, is voor de leuk dachten wij zo....
Daarna hebben we onze reis vervolgt naar een wijnproeverij, zoals algemeen bekent zijn de dames niet geheel van de wijn. We moesten ook meteen aan Willem denken, jammer maar helaas paps wie weet ooit nog een keer?
We waren optijd terug bij het hotel en hebben nog even een rondje gemaakt bij de shopping mall, je hoeft niet meteen weer te schrikken hoor Ell Bundy we hebben niks gekocht;)!
We hebben heerlijk gegeten een hele grote en erg lekkere entrecote!
Nu gaan we nog even een drankie doen in de hotelbar, dan kunnen we al weer pakken en gaan slapen. De wekker gaat erg vroeg morgen, Marleen kan er nu al van huilen!
We gaan ons best doen met de foto's, en kijken hoe dit verder zal gaan de komende weken.
Nou we gaan er weer vandoor! Dikke Kus!
Ja, zal een vermoeiend tripie worden dames. Als jullie weer thuis zijn, gelijk maar weer een weekie met vakantie. Om weer helemaal op en top te zijn. Succes met opstaan morgenochtend.. voor nu alvast welterusten
weet je zeker dat het is om lekker te kunnen zoenen
volgens mij is gewoon een patat schuiver als je je voortanden mist?
en dames jullie weten niet wat je mist afrikaanse wijn ligt erg goed op de markt
nou slaap ze tot het volgende deel
Haha, dat verhaal over die tanden!! Nou, Den mag ze lekker laten zitten hoor!!
Dus vandaag ook weer vroeg op Leennie... Je komt moeier terug van vakantie dan dat je wegging, hahaha!
Nee hoor, dat heb je er graag voor over toch! Zoveel te zien en te doen daar! Super voor jullie!!
Enne... dat wijntje was er bij mij ook wel in gegaan hoor! Mssch kan je ze leren een Racketje te maken :-) Hihi!
Nou, veel plezier vandaag! Ben benieuwd wat voor avontuur jullie vandaag weer gaan beleven.
Lieve Groetjes, Bec & Den